Μαρόκο (S02-E27 & E28)

Avatar Admin | 14 Ιουνίου, 2018

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Καζαμπλάνκα, Μαρόκο έχουν συνήθως μια ενδιάμεση στάση και μέση διάρκεια 8 ώρες. Οι κύριες διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η Lufthansa, Brussel Airlines και Alitalia με κόστος που ξεκινά από 200€ ανά επιβάτη.

Υπέροχη διαμονή σου εξασφαλίζει το Riad Villa Almeria Hotel & Spa, σε απόσταση 20 λεπτά περπατώντας από την πλατεία Jamaa El Fna και 1 χλμ από το Bahia Palace σε πολυτελείς νότες αλλά με την πινελιά της παράδοσης! Διαθέτει εξωτερική πισίνα, χαμάμ και βεράντα στον τελευταίο όροφο όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα νοστιμότατα γεύματα που σερβίρονται. Ολα αυτά με κόστος από 55€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο!

 

 

Στη Μεδίνα της Φεζ, το ξενοδοχείο Riad Fes Aicha, θα σε κάνει να νιώσεις την Μαροκινή ατμόσφαιρα στο πετσί σου! Η διακόσμηση είναι αυθεντικά τοπική αλλά σε πιο μοντέρνες γραμμές και η θέα από το roof garden στον τελευταίο όροφο αξίζει πολλά! Με κόστος από 60€ ανά διανυκτέρευση είναι value for money!

 

Στην καρδιά της Μεδίνα, σε απόσταση 10 λεπτών από την πλατεία Jamaa El Fna, το πολυτελέστατο Riad Assouel, με υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών (μεταξύ των οποίων η θερμαινόμενη πισίνα, τραπεζαρία με τζάκι και roof garden δροσερό με υπέροχο πρωινό) θα σε κάνουν να νιώσεις σαν γαλαζοαίματος! Το κόστος ανέρχεται στα 85€ ανά διανυκτέρευση αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες του, θα έβαζες στοίχημα ότι ξεκινά από 200€!

 

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει στους επισκέπτες του το 5* Riad Ennakhil &Spa Hotel, στο Μαρακές, με τον εντυπωσιακό χώρο υποδοχής και την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Το μπάνιο διαθέτει πλήρη σειρά περιποίησης ενώ εντός του ξενοδοχείου υπάρχει κομμωτήριο και κατάστημα δώρων. Το κόστος ανά διανυκτέρευση ξεκινά από 100€

Για αυθεντική, μαροκινή κουζίνα, επισκέψου ένα από τα καλύτερα εστιατόριο στο Μαρακές, το Naranj στο οποίο θα επιλέξεις ανάμεσα σε ποικιλία γεύσεων και θα σου σερβιριστούν όλα πριν καλά-καλά καταλήξεις στην παραγγελία σου!

 

Αν θες κάτι διαφορετικό από τα κλασικά πιάτα του Μαρόκου, επισκέψου το BlackChich Cafe

Στο οποίο υπάρχουν μεν τα τοπικά, δημοφιλή γεύματα, αλλά θα βρεις και πιο “αμερικάνικου τύπου” πιάτα αλλά και καφέ και smoothies. Η ατμόσφαιρα πολύ φιλική και η διακόσμηση σε χαλαρώνει με παλ χρώματα. Στα θετικά του, οι τιμές είναι πολύ προσιτές!

 

Για ιδιαίτερες στιγμές ή για εσένα που αγαπάς τα γκουρμέ πιάτα με εκτίμηση στην γαλλική κουζίνα, η πρόταση μας είναι το “L’Annexe”. Τα κρεατικά είναι μαγειρεμένα με άψογη τεχνική, οι τηγανητές πατάτες είναι οι πιο νόστιμες που θα δοκιμάσεις ποτέ, ενώ τα επιδόρπια και ο καφές θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

 

Τέλος, για μια μοναδική εμπειρία σε ένα πολυτελές και καλαίσθητο εστιατόριο, επισκέψου το Amaia restaurant, το οποίο προσφέρει γεύσεις από όλο τον κόσμο (λατρέψαμε την καρμπονάρα του!), με υλικά φρέσκα (το διαπιστώσαμε δοκιμάζοντας θαλασσινά) και μια ποικιλία κρασιών, από τα πιο εκλεκτά!

 

 

 

lock_open

Μαρόκο (S02-E27 & E28)

Avatar Admin | 14 Ιουνίου, 2018

Ο Mr Travel σας προτείνει το εξωτικό Μαρόκο!

Το Μαρόκο, ένα κράτος που μετρά πάνω από 500 χρόνια ζωής, συνδεδεμένο με την μεγαλύτερη καυτή έρημο του κόσμου, τη Σαχάρα, μοιάζει με ονειρικό προορισμό που χαρίζει στον ταξιδιώτη ένα ταξίδι στον χρόνο!
Βρέχεται από τα δυτικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό και βόρεια από τη Μεσόγειο.
Γενικά, οι χειμώνες και τα καλοκαίρια είναι ήπια στις παραθαλάσσιες πόλεις ενώ στο Νότο και το κέντρο, το καλοκαίρι είναι αρκετά ζεστό.
Πρωτεύουσα του Μαρόκου, είναι το Ραμπάτ. Στην αντίθετη πλευρά, στα νοτιοδυτικά του Μαρόκο, βρίσκεται το ‘διαμάντι του Νότου” δηλαδή η κόκκινη πόλη του Μαρακές.
Φτάνοντας στην περιοχή, νιώθεις τις αισθήσεις σου να πανηγυρίζουν από τις εικόνες, τα χρώματα και τα αρώματα. Συνδυάζει το μοντέρνο και το μεσαιωνικό, που αγκαλιάζονται υπέροχα από κήπους, ψηλά βουνά και σαφώς, την ατέλειωτη, μυστηριώδη έρημο!

 

Jamaa El Fna

Προφανώς έχεις ήδη εντυπωσιαστεί αρκετά από τη Φεζ αλλά πρωταγωνίστρια του Μαρόκο είναι μια πόλη περίπου 6 ώρες μακριά της, το Μαρακές! Περπατώντας και εξερευνώντας τις ομορφιές της, νιώθεις σαν πρωταγωνιστής σε σκηνικό παραμυθιού. Ιδρύθηκε στις αρχές του 11ου αιώνα και υπήρξε σημαντικό πολιτιστικό κέντρο του Ισλαμισμού. Το παρόν ενώνεται μοναδικά με την ιστορία και τα πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν την θέση τους σε παραδοσιακές αγορές, από τις οποίες η πιο δημοφιλής είναι αυτή της Πλατείας Jamaa El Fna. Η έκταση της είναι 11000 στρέμματα και, όπως αναμένεται, θα δεις τα πάντα -από διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι γητευτές φιδιών και μαϊμούδες που είναι πρόθυμες να φάνε οτιδήποτε τους προσφέρεις!

Τέμενος Koutoubia

Με την προτροπή κάθε ξεναγού που σέβεται τον εαυτό του, επισκέψου το Τέμενος Koutoubia, το μεγαλύτερο του είδους του στο Μαρακές, με μιναρέ που αγγίζει τα 77 μέτρα, κάνοντας το να φαίνεται από οποιοδήποτε σημείο στην πόλη. Είναι σημείο-κατατεθέν και χαρακτηριστικά του στοιχεία είναι οι διακοσμητικές αψίδες, ο φωτισμός του μετά την δύση του ήλιου και οι υπέροχοι περιμετρικοί κήποι. Έχει μετρήσει 850 χρόνια ζωής, κάτι που το καθιστά αειθαλές!

El Bahia Palace

Ένα αξιοθέατο, συνυφασμένο με την ιστορία του τόπου αποτελεί είναι το El Bahia Palace, δηλαδή το “λαμπρό παλάτι” και συγκεντρώνει πλήθη τουριστών από όλο τον κόσμο. Κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα και θεωρείται κορυφαίο δείγμα Μαροκινής αρχιτεκτονικής. Η οροφή του είναι μια σύνθεση όμορφων, απαλών χρωμάτων και η βιβλιοθήκη με τις μαξιλάρες στο πάτωμα και το τζάκι, θυμίζει το σαλόνι του σπιτιού σου! Οι κολόνες, σκαλισμένες με περίτεχνα σχέδια και τα βιτρό είναι οι πινελιές που το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα μεγαλοπρεπή κτίσματα. Σαφώς, οι κήποι είναι αντίστοιχοι του παλατιού, επομένως, ετοίμασε το κινητό σου για πολλές φωτογραφίες!
Στην πλατεία γύρω από το παλάτι, ξεδιπλώνονται μπροστά σου χρώματα, αρώματα και γεύσεις σε πάγκους που στριμώχνονται μπαχαρικά, κοσμήματα από κεχριμπάρι, αντικείμενα από μπρούντζο, κολόνιες, παραδοσιακά ρούχα κλπ.

Majorelle Jardin

Ένας από τους διασημότερους κήπους του κόσμου, ο Majorelle Jardin, φιλοξενείται στα εδάφη του Μαρακές! Αποτελεί καρπό έμπνευσης του Γάλλου ζωγράφου Jacques Majorelle αλλά αγοράστηκε από τον διάσημο σχεδιαστή Yves Saint Laurent το 1980, γοητευμένος από την ομορφιά της κατασκευής του. Μετά τον θάνατο του (2008), οι στάχτες του σκορπίστηκαν εδώ.
Έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές σε σελίδες περιοδικών διακόσμησης μιας και το βαθύ μπλε χρώμα των τοίχων και το πλήθος εξωτικών φυτών σε συνδυασμό με την τεχνητή λίμνη, τον καθιστούν μοναδικό!
Σε ελάχιστη απόσταση, βρίσκεται η είσοδος του μουσείου του διάσημου σχεδιαστή με αίθουσα προβολών όπου αναβιώνουν στιγμές των καλύτερων σόου από τις κολεξιόν του, αίθουσα με ρούχα του και κατάστημα εντός!

Oυαρζαζατ

Στα ανατολικά του, στην πεδιάδα που παίρνει τη σκυτάλη των κορυφών του, βρίσκεται η πόλη Ουαρζαζατ, δηλαδή το Χόλυγουντ του Μαρόκου. Στα στούντιο Άτλας, θα γνωρίσεις σκηνικά στα οποία γυρίστηκαν διάσημες ταινίες του Χόλυγουντ, παίρνοντας μια γεύση από την αίγλη του!

Τέλος, επίτρεψε μας να τονίσουμε πόσο απολαυστικό βρήκαμε το τουρ στη Σαχάρα, πάνω σε καμήλα, για αυτό ντύσου πολύ ελαφρά, βάλε καπέλο και ξεκίνα! Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις το μαγικό ηλιοβασίλεμα στους λόφους Erg Chebbi Dunes!

 

Εμείς προτείνουμε...

Κάνε μια στάση στο μουσείο του Μαρακές και η ιστορία του τόπου θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου μέσα από καρπούς της αρχαιολογίας αλλά και λαογραφίας μέσω συλλογών αντικειμένων που άντεξαν στο πέρασμα των χρόνων. Το κτίσμα κάποτε λειτουργούσε ως κατοικία του προέδρου άμυνας, στη συνέχεια έγινε σχολείο θηλέων και τέλος μετατράπηκε σε μουσείο! Στην εσωτερική του αυλή, τα βλέμματα μαγνητίζει το τεράστιο φωτιστικό της οροφής.

Ανάμεσα στο Μαρακές και τη Σαχάρα, παράλληλα στον δρόμο που κάποτε διέσχιζαν τα καραβάνια, βρίσκεται ένα ξεχωριστό τοπίο, η Ait Benhaddou που ήταν ένα αρχαίο, οχυρωμένο χωριό, κατασκευασμένο από πηλό! Πρόκειται για μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς Unesco και ελάχιστες οικογένειες ζουν ακόμη εντός των τειχών. Προσθέτει τον τόνο μυστηρίου και ιστορίας που, αναπόφευκτα, υπόσχεται ένα ταξίδι στο Μαρόκο και είμαστε σίγουροι ότι θα το απαθανατίσεις σε πολλές φωτογραφίες!

Μια ακόμα ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία θα βιώσεις ανεβαίνοντας στην επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα, με μήκος περίπου 2500 χλμ. Εκεί το χιόνι δεν λιώνει ποτέ και τα χωριουδάκια είναι φτιαγμένα από χώμα.

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στο Μαρόκο: 

 

 

 

 

Rate it