Μόσχα (S01-E03 & Ε04)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Τα αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει κανείς στη Μόσχα με απευθείας πτήση από Αθήνα στην οικονομική θέση κοστίζουν κατά μέσο όρο στα 215€.

Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι 4 αστέρων, περιλαμβάνουν πρωινό και βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ή κοντά σε στάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού ώστε να είναι προσβάσιμα από τους επισκέπτες ακόμα και με τα πόδια.
• Radisson Slavyanskaya Hotel and Business Center από 45€ τη διανυκτέρευση
• Holiday Inn Moscow Sokolniki από 60€ ανά διανυκτέρευση
• Courtyard by Marriott Moscow Paveletskaya Hotel από 55€ ανά διανυκτέρευση
• AZIMUT Hotel Olympic Moscow από 55€ ανά διανυκτέρευση
• Το υπερπολυτελές Ηotel Garden Ring, στο κέντρο σε ελάχιστη απόσταση από στάση μετρό από 100€ ανά διανυκτέρευση
• Grand Hotel Belorusskaya από 95€ ανά διανυκτέρευση

Δεν έχεις ζήσει τίποτα στη Μόσχα αν δεν έχεις φάει μοσχάρι στρογγανόφ και ρωσικά σουβλάκια (ονομαζόμενα Shaslyk) και τις φημισμένες πίτες με διάφορες γεμίσεις.

Επίσης Blini με χαβιάρι και γιαούρτι, τα οποία θυμίζουν πολύ τα γνωστά σε όλους pancakes και κρέπες και συνήθως σερβίρονται με χαβιάρι, καπνιστό σολωμό ή ακόμα και μαρμελάδα. Τέλος, συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα γνωστα σε όλους πιροσκί με κιμά, πατάτα, τυρί, και λαχανικά.

Τα προτεινόμενα εστιατόρια μεσαίας κατηγορίας, με έμφαση στη Ρώσικη κουζίνα και κοντά στο κέντρο της πόλης – Κόκκινη πλατεία είναι:

Korchma Taras Bulba
Restaurant Saratov
Cafe Central (κατάλληλο και για χορτοφάγους)
Staraya Bashnya
Strana Kotoroy Net
Café Pushkin, κοντά στην ομώνυμη πλατεία, το οποίο θυμίζει σπίτι Ρώσου αριστοκράτη.

Για καφέ και brunch ιδανικές επιλογές είναι:

Coffeemania
Granvillano Caffe
Americano

Όταν πέσει ο ήλιος είναι η ώρα για ένα ποτό στα bar και τις πάμπ της πόλης. Εμείς επιλέγουμε τα παρακάτω:

Bruxelles, ιδανικό για να απολαύσεις μια μπύρα, μέσα από τη μεγάλη ποικιλία που διαθέτει
Beerodrom
Magnum Wine Bar
Winil Wine Bar
Croydon Pub

 

lock_open

Μόσχα (S01-E03 & Ε04)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

Ο Mr. Travel προτείνει την πολύχρωμη Μόσχα…

Η Μόσχα, που πήρε το όνομα της από τον ποταμό που τη διασχίζει, τον Μόσχοβα έχει 12.000.000 κατοίκους με κυρίαρχη θρησκεία τον ορθόδοξο Χριστιανισμό. Το κλίμα είναι ηπειρωτικό και το κρύο είναι σχεδόν μόνιμο, εκτός από το καλοκαίρι που χαρακτηρίζεται ήπιο, εξ’ου και ιδανικότερη περίοδος να την επισκεφθεί κανείς είναι ο Ιούνιος και Ιούλιος.

Το νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι αλλά στα καταστήματα, δέχονται νομίσματα όπως το ευρώ και το δολλάριο. Τα ρέστα πάντα βέβαια δίνονται σε ρούβλια!

Η χιλιόχρονη πόλη φημίζεται για την βότκα και τις μπαμπούσκες, αλλά και τα εμβληματικά κτίρια, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και φυσικά τα αμέτρητα αξιοθέατα που δεν μπορούν να κρύψουν τον πλούτο της!

Κρεμλίνο

Ξεκινάμε με την έδρα του προέδρου, κοινώς Κρεμλίνο, που, σαν το αρχαιότερο τμήμα της Μόσχας αποτελεί και ιστορικό της κέντρο. παρόλο που ανεγέρθηκε στο μέγιστο βαθμό κατά τα χρόνια 1485 με 1499, είναι πολύ καλοδιατηρημένο και αποτελείται από οχυρωματικά έργα και ποικίλα κοσμικά και εκκλησιαστικά κτίρια διαφόρων εποχών. Μέχρι το 1712 στέγαζε τους Τσάρους της Ρωσίας.
Αμέσως μετά επισκέψου το Κάστρο της Μόσχας που φιλοξενεί την μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου, την Καμπάνα του Τσάρου, ύψους 6 μέτρων και βάρος 200 τόνων! Το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία, που φυλάσσει το βαλσαμωμένο σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν, ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά στην ιστορία του τόπου.

 

O καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου.

Στο νότιο άκρο της κόκκινης πλατείας βρίσκεται το «εικόνισμα» της Ρωσίας: ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου που θυμίζει παλάτι βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού. Αυτή η τρελή σύγχυση των χρωμάτων, των μοτίβων και των σχημάτων είναι το αποκορύφωμα ενός στυλ που είναι μοναδικό για τα δεδομένα της ρωσικής αρχιτεκτονική.

Σαν έλληνας θα νιώσεις περήφανος να γνωρίσεις το μνημείο των αδελφών Λειχούδη από την Κεφαλονιά, οι οποίοι ίδρυσαν το πρώτο πανεπιστήμιο στη Ρωσία τον 17ο αιώνα, επικοινωνόντας την ελληνική γλώσσα στους Ρώσους φοιτητές.

 

 

Εμείς προτείνουμε...

Μην παραλήψεις μια βόλτα στην τετράγωνη λίμνη Patriarshy Prudy. Και αν, από το περπάτημα σου ανοίξει η όρεξη, επισκέψου το εστιατόριο που βρίσκεται εκεί και είναι από τα καλύτερα της πόλης! Το Πάρκο Gorky, κατά μήκος του ποταμού Μόσχοβα είνα ιδανικό για πικ-νικ και περίπατο με παγωτό έχοντας εύκολη πρόσβαση με μετρό. Το επίσημο όνομά του Maxim Gorky's Central Park of Culture and Leisure είναι ακριβώς ό,τι παρέχει -πολιτισμός και ελεύθερος χρόνος σε όλα τα σχήματα και μορφές. Σχεδιασμένο στη δεκαετία του 1920 από τον πρωτοποριακό αρχιτέκτονα Konstantin Melnikov ως κομμάτι κομμουνιστικής ουτοπίας.

Για εσένα που έχεις καλλιτεχνικές τάσεις, το εργοστάσιο της τέχνης στην περιοχή Winzavod, που υπήρξε εργοστάσιο που στεγάζει πλέον γκαλερί, εκθέσεις σχεδιαστών μόδας και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα σε περιμένει να το ανακαλύψεις.

Επισκέψου το μουσείο της Πούσκιν, το αρχαιότερο μουσείο ξένης τέχνης της Μόσχας, χωρισμένο σε τρία τμήματα με ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών έργων, συμπεριλαμβανομένων των αριστουργημάτων από τους αρχαίους πολιτισμούς, την Ιταλική Αναγέννηση και την Ολλανδική Χρυσή Εποχή. Για να δείς την απίστευτη συλλογή των ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών έργων, επισκέψου την Πινακοθήκη του 19ου και του 20ού αιώνα.

Αναφερόμενοι σε μουσεία, ανάμεσα στην Κόκκινη Πλατεία και την Πλατεία Μανέζ, θα βρεις το Κρατικό ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με  τη συλλογή εκθεμάτων του, ξεδιπλώνει την ιστορία του έθνους μπροστά στα μάτια σου. Τα εκθέματα του σχετίζονται με ευρήματα προϊστορικών πολιτισμών που γεννήθηκαν στην Ρωσία, καθώς και  σημαντικά έργα τέχνης και άλλα αντικείμενατης  βασιλικής δυναστείας των Ρομανώφ.

Τελευταία σου στάση, το μουσείο Κοσμοναυτικής που είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος με ύψος 110 μέτρα και κλίση 77 μοίρες, καταλαμβάνοντας 8.500 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων τα 4.000 αποτελούν τα εκθέματα. Η συλλογή του μουσείου διαθέτει 85.000 διαφορετικά είδη εκθεμάτων όπως αυθεντικούς δορυφόρους, διαστημικούς εξοπλισμούς και προσωπικά αντικείμενα αστροναυτών.

Σαφώς, θα αδράξεις την ευκαιρία για να απολαύσεις το ξακουστό θέατρο Μπολσόι.  Η Μόσχα διαθέτει τέσσερις όπερες εκ των οποίων ξεχωρίζει η σκηνή του Μπολσόι, αν και οι υπόλοιπες είναι επίσης άξιες να τις επισκεφθείς. Εμείς σου συνιστούμε το Helikon, όπου τα εισιτήρια δεν είναι ακριβότερα από ένα φλιτζάνι καφέ και μπορείς να απολαύσεις κλασσικές αλλά λιγότερο γνωστές παραστάσεις, με τις περισσότερες να έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στην Μόσχα

 

 

 

 

Rate it