Μπογκοτά (S02-E17)

Avatar Admin | 22 Μαρτίου, 2018

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Από Αθήνα προς Μπογκοτά οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων ξεκινούν από 700€ ως 1300€ με μέση διάρκεια πτήσεων 16 ώρες και μια ενδιάμεση στάση. Οι κύριες διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η AirFrance, Lufthansa, Aircanada και η Turkish Airlines.

Hotel Regina στην Candelaria, 4 αστέρων, με διακόσμηση που διακρίνεται για την γαλλική φινέτσα της και μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση 40€ για το δίκλινο.

 

Bogota Plaza Summit Hotel & Spa, 5 αστέρων, όπου η πολυτέλεια χαρακτηρίζει τα πάντα -από το υπνοδωμάτιο μέχρι την εσωτερική πισίνα-spa- με κόστος 60€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο, στην περιοχή Usaquen.

 

Hotel BH Bicentenario, 4 αστέρων, σε μίνιμαλ γραμμή, που όμως αποπνέει αυτή την αίσθηση ζεστασιάς και σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο. Βρίσκεται στην Candelaria, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το Νομισματικό Μουσείο και το βουνό Monserrate και μπορείς να εξασφαλίσεις την διαμονή σου με λιγότερο από 50€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο.

 

 

Hotel Grand Park, 4 αστέρων στην Candelaria, με βικτωριανές άνετες πολυθρόνες στο σαλόνι, έναν μπουφέ γεμάτο γευστικές προκλήσεις και μια μεγάλη πισίνα, που θα σε κάνουν να νιώσεις τη χλιδή αυτοκράτορα με 45€ ανά διανυκτέρευση το δίκλινο!

Για την έξοδο σου, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη Zona Rosa ή αλλιώς Ζώνη Τ λόγω του σχήματος Τ στο κέντρο της περιοχής. Θυμίζει Νέα Υόρκη και διαθέτει νυχτερινά κλαμπ, εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζιά για να κάνεις τα ψώνια σου!

 

Μην είσαι φειδωλός στα χρήματα που θα έχεις μαζί σου γιατί θεωρείται πιο ακριβή από τις άλλες περιοχές της πόλης!

 

Κοντά στην “Candelaria”, ξεχωρίσαμε το εστιατόριο Criterion, με προσεγμένη διεθνή κουζίνα, του οποίου η γεύση, ατμόσφαιρα, διακόσμηση και εξυπηρέτηση παίρνουν όλα 10 με τόνο! Τα πιάτα είναι έργα τέχνης από άποψη διακόσμησης και σίγουρα αξίζουν πολλές φωτογραφίες πριν τα αγγίξεις.

 

Για να γλυκαθείς μετά το γεύμα, επίλεξε το Rausch Patissier, σε μικρή σχετικά απόσταση από το Criterion, που θα σου φτιάξει την διάθεση με το καλημέρα χάρη στα όμορφα χρώματα της διακόσμησης, τις λουλουδάτες καρέκλες και την ιδιαίτερη οροφή με τον μοναδικό φωτισμό!

 

Ένα ακόμη εστιατόριο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Club Colombia, όπου σερβίρεται κολομβιανή, παραδοσιακή κουζίνα υψηλής ποιότητας και φημίζεται για τα empanadas του. Παράγγειλε το καφεδάκι tinto σου, που είναι αρωματικός καφές σε μικρή δόση.  Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ζεστή και το προσωπικό πού ευγενικό!

 

Για να πάρεις μια γεύση από εξοχή, σου προτείνουμε το El Portico, ένα εξαιρετικό εστιατόριο σε φάρμα, με υπέροχο κρέας και καταπληκτικά empanadas. Bonus το  όμορφο εκκλησάκι που κάνει το τοπίο ακόμα πιο ρομαντικό!

 

Αν είσαι party animal και αγαπάς την ηλεκτρονική μουσική, κάνε μια στάση στο El Coq που ξεχωρίζει για την ζεστή του διακόσμηση και τους διάσημους θαμώνες του! Τα κοκτέιλ του θα σε πείσουν να ξανάερθεις!

 

 

lock_open

Μπογκοτά (S02-E17)

Avatar Admin | 22 Μαρτίου, 2018

 

Η Κολομβιανή πρωτεύουσα, Μπογκοτά, χτισμένη στα 2.700 περίπου μέτρα σε οροπέδιο των Άνδεων, με πληθυσμό 7.000.000 κατοίκων, είναι η πόλη των εκπλήξεων.

Ξέχνα τα καρτέλ ναρκωτικών και τις εμφύλιες διαμάχες που έσειαν τη γη και έδωσαν τροφή στους σεναριογράφους μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών! Σήμερα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και θα το διαπιστώσεις με την πρώτη κιόλας περιήγηση σου.

Το κλίμα είναι ζεστό και τροπικό ενώ η περίοδος από Μάιο ως Νοέμβριο κάνει τα βροχόμετρα να παίρνουν φωτιά! Η Μπογκοτά έχει πλέον εξελιχθεί σε περιζήτητο προορισμό για κάθε ταξιδιώτη καθώς είναι ένας συνδυασμός φυσικής ομορφιάς και δραστηριοτήτων που παρέχει υψηλής ποιότητας διαμονή και πλήθος γαστρονομικών προτάσεων σε προσιτές τιμές!

 

MUSEO DEL ORO

Επισκέπτονται το πιο σημαντικό μουσείο χρυσού στον κόσμο το MUSEO DEL ORO, το μουσείο BOTERO, την πανέμορφη κεντρική πλατεία BOLIVAR SQUARE το PALACE OF JUSTICE και την γραφική συνοικία CANTELARIA.

ZONA ROSA

Πίνουν τα ωραιότερα κοκτέιλ στο πιο in προάστιο της Μπογκοτά την ZONA ROSA και χορεύουν σάλσα στους δρόμους της πόλης με επαγγελματίες χορευτές !
O Μάνος Παπαγιάννης μας αποκαλύπτει το άγνωστο παρασκήνιο που συνέβη στο θέατρο Χυτήριο και έκανε μεγάλο θόρυβο στους δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά και είναι η πρώτη φορά που δίνει κοινή συνέντευξη με την σύζυγο του Αγγελική Δαλιάνη , μιλάνε για το συγκεκριμένο περιστατικό, τα προσωπικά τους και τα σχέδια τους για το μέλλον.

caldo de Costilla

Πίνουν τον εξαιρετικό καφέ tinto που είναι σκέτος αρωματικός καφές σε μικρή δόση, τρώνε κολομβιανή παραδοσιακή κουζίνα στο εστιατόριο club Colombia γνωστό για τα καταπληκτικά empanadas, δοκιμάζουν τα πιο ξεχωριστά εδέσματα στο παλαιότερο εστιατόριο της πόλης, αλλά και ψητά μυρμήγκια προτείνουν την μυστική συνταγή για το hangover, που ονομάζεται caldo de Costilla και είναι ένας ζωμός από μοσχαρίσια παιδάκια, πατάτες, κόλιανδρο, κρεμμύδια, ξύδι, λάιμ, κύμινο και σκόρδο!

ZIPAQUIRA

Tαξιδεύουν στην ZIPAQUIRA την παραμυθένια πόλη με την υπόγεια εκκλησία που είναι χτισμένη μέσα σε ένα ορυχείο άλατος και στη διαδρομή κάνουν μια στάση στη φάρμα EL PORTICO με εξαιρετικό φαγητό, μεγάλη έκταση πράσινου και ιστορικά μνημεία.

ΜONSERRATE

Ανεβαίνουν με τελεφερίκ σε υψόμετρο 3 152 μέτρων στο όρος ΜONSERRATE με την θαυμάσια θέα , μπαίνουν στο EDIFICIO SANTALAIA στον μεγαλύτερο κάθετο κήπο στον κόσμο

 

Εμείς προτείνουμε...

Ξεκίνα με την διάσημη πλατεία Μπόλιβαρ, η οποία πήρε το όνομα της από τον Σιμόν Μπολιβάρ που απελευθέρωσε τη Λατινική Αμερική από τους Ισπανούς κατακτητές και το άγαλμα του επιβλέπει άγρυπνα την περιοχή. Έχεις αρκετά τετραγωνικά, για να κάνεις τις βόλτες σου και να χαζέψεις την αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα οποία έχουν ταυτιστεί με την πόλη.

Αν έχεις αγαπήσει την Μπογκοτά και τη θες στο πιάτο σου, τότε αξίζει να επισκεφθείς το βουνό Mount Monserrate, από όπου η θέα πραγματικά θα σου κόψει την ανάσα. Για σένα που η ιδέα της αναρρίχησης σου προκαλεί τρόμο, κόψε ένα εισιτήριο για τελεφερίκ ώστε να απολαύσεις το τοπίο και θα μας θυμηθείς! Αντηλιακό και καπέλο μην ξεχάσεις! Μπορείς να ολοκληρώσεις την εκδρομή γευματίζοντας στο εστιατόριο “Casa San isidro” και να χαλαρώσεις πίνοντας το κοκτέιλ σου. Όσοι επισκέφθηκαν το μέρος, δήλωσαν ξετρελαμένοι!

 

 

 

Rate it